Печене на дивеч

Времето за печене на дивечовото месо, според тайните на готвача:

дивеч време за печене дивеч време за печене
Глухар 1,5 часа Бекас 15-20 минути
Яребица до 40 минути Пъдпъдък 15-20 минути

Важна е подготовката:

  •  ➡ Не се препоръчва веднага да готвите манджа от отстреляната птица. Трябва да я подържите 2-3 денонощия в мазето. Дивечът се съхранява на студено, полузамръзнал. Месото на дивите птици е тъмно, по-твърдо отколкото на домашните, в него има повече вещества, то се смята за деликатесно, ако го приготвите правилно.
  •  ➡ При пернатия дивеч, перата се свалят заедно с кожата. Отделят се краката и гърдите, маха се и гърбът. Освен това бутчетата и гърдите на всички птици винаги се готвят отделно.
  •  ➡ Жлезите разположени на опашната кост на птиците са №1 враг на готвачите, а специфичният вкус на дивечовото месо се определя от жлезите в кожата.
  •  ➡ Оскубват се яребиците, бекасите, пъдпъдъците, горският бекас, глухарите и фазаните. Всички останали диви птици е добре да се почистят заедно с кожата.
  •  ➡ За да избегнете неприятния рибен аромат на водоплаващите птици, те се бланшират в кипяща вода около 10 мин., водата се излива, месото се изплаква и след това се приготвя по избраната рецепта.
  •  ➡ Главната тайна при приготвянето на диво птиче месо е да му добавите пресни домати или доматена паста.
  •  ➡ Ако в получения сос 10 мин. преди поднасянето на масата добавите рендосан чесън, то пред такова блюдо ще отстоят само вегетарианците.

Trackback от вашия сайт.

Николай Комнев

С най-добри пожелания, "Осим Хаим"! e-mail: [email protected]

Оставете коментар

Трябва да сте влезли, за да публикувате коментар.

Категории

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.