Skip to main content

MotionX-GPS за iOS

 

download

Manual

Съществуват много приложения, с които успешно можем да заменим навигационно устройство с нашия смартфон. Доста от приложенията имат поддръжка на карти, предназначени за определени устройства или производители.
Тук ви предлагам избора ми на едно приложение за iOS (iPad, iPhone),  с доста добри възможности и с поддръжка на BGMountains в онлайн и офлайн режим.
Основното предимство на посоченото приложение е лесното боравене с менютата и бързото създаване на маршрути. Голямо е предимството на приложението за запис на тракове (движението от точка А до точка Б). Това е изключително удобно за опознаване и движение в непозната местност и връщането обратно по същия маршрут. Този маршрут може да бъде записан, споделен в социалните мрежи или запазен в компютър. Същото се отнася и за маркиране и запис на различни точки от картата.
Приложението е платено. В него са предвидиени работа с основни карти, доста подробни, заложени от производителя. Добавянето на други карти става, чрез покупка в приложението Custom Map URLs, което отключва тази възможност. MotionX-GPS за iOS може да изтеглите от App Store.
В настройките на приложението за да добавите картата на BGMountain трябва да въведете следния адрес: http://bgmtile.uni-plovdiv.net:40158/[Z]/[X]/[Y].png
      

 

iOS, навигация


Николай Комнев

С най-добри пожелания, "Осим Хаим"! e-mail: [email protected]

Вашият коментар